Hlavní obsah

Škoda ve Frankfurtu novou Octavii neukazuje, připomíná ale 60. výročí

Novinky, Marek Bednář, Frankfurt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurtský autosalon není tak důležitý jako ženevský, ale přesto sem mladoboleslavská Škoda přivezla značnou část své současné nabídky - Kamiq, Scalu, Superb i elektrické Citigo. A taky jedno auto, které se začalo vyrábět před šedesáti lety.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda na autosalonu ve Frankfurtu ukazuje jak současnou, tak i původní Octavii.

Článek

Nejpodstatnější novinkou koncernu Volkswagen je elektromobil ID.3, ovšem svá auta přivezla i Škoda. Ve srovnání se Ženevou opravdu prostorný stánek ukazuje to nejnovější, co automobilka nabízí - faceliftovaný Superb, elektromobil Citigo iV nebo malé SUV Kamiq, se kterým už jsme měli možnost se svézt.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Citigo iv na autosalonu ve Frankfurtu

Hovořilo se o možnosti, že Škoda ve Frankfurtu odhalí také čtvrtou generaci Octavie, nejdůležitějšího modelu značky. Mluví se o premiéře někdy letos, ale automobilka na odhalení konkrétně ve Frankfurtu nijak nelákala, takže by to bylo opravdu velké překvapení.

Na stánku ale je současná Octavia RS vedle původní Octavie z roku 1959. Tenhle model letos oslavil šedesátiny. Jenže výročí připadlo na leden, nikoliv na druhou polovinu roku, takže s odhalením čtvrté generace novodobé Octavie tato expozice může souviset.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Původní Octavia slaví šedesátiny i ve Frankfurtu.

Jestli se automobilka chystá nás překvapit, uvidíme později na tiskové konferenci. Zatím stánek nabízí už známá auta. A i kdyby nová Octavia nepřijela, vzpomínka na časy dávno minulé v podobě původní Octavie je docela příjemná.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda na autosalonu ve Frankfurtu

Reklama

Výběr článků

Načítám