Hlavní obsah

Nejostřejší Volkswagen Touareg dostal písmeno R a baterii do kufru

Volkswagen představuje Touareg s přízviskem „R“. Pod kapotou to bude plug-in hybrid a naživo se ukáže na autosalonu v Ženevě, který veřejnosti otevře své brány 5. března.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Touareg R

Článek

O Touaregu R ví veřejnost už od října loňského roku, kdy Volkswagen potvrdil jeho vznik. Před několika dny pak začaly o autu kolovat první informace a nyní se vůz ukazuje v celé své kráse.

Obrovské SUV zaujme na první pohled, a to už jen díky obří černé masce chladiče vpředu s novým logem „R“, které rovněž nalezneme uprostřed víka kufru a na bocích. Překrásný je i jeho modrý lak a černá, dvacetipalcová kola. Na kapotě pak třímá i přepracované logo Volkswagenu.

Jak už ale napovídá název R, u tohoto SUV půjde především o výkon. O akceleraci a tažnou sílu se v ostrém Touaregu stará třílitrový benzínový šestiválec, který má sám o sobě výkon 340 koňských sil a točivý moment 450 Nm, ale aby to nebylo málo, vůz má ještě k dispozici elektromotor a ten zaručuje, že kombinovaný výkon je úctyhodných 462 koní a točivý moment 700 Nm.

Auto utáhne 3,5 tuny a díky pohonu všech kola a středovému diferenciálu Torsen se neztratí ani v terénu. Vše doplňuje osmistupňový automat.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Touareg R

Vůz stojí na principu plug-in hybridu dobíjeného ze sítě, a proto má i akumulátor s kapacitou 14,1 kW uložený v zadní části vozu. Není ale zatím jasné, jaký čistě elektrický dojezd autu zaručí. Očekávejme hodnotu kolem 40 až 50 kilometrů.

Co se interiéru týče, Volkswagen dal do „Erka“ to nejlepší, co v současné době může nabídnout. Prošívaná kožená sedadla, sportovní volant, obří displej infotainmentu nebo panelu přístrojů a také ty nejkvalitnější materiály kombinující luxus se sportovním duchem.

Nový VW Caddy je tady. Pracant dostal i moderní vychytávky

Autosalon Ženeva

S jinou vrcholnou motorizací se naopak Touareg brzy rozloučí. V duchu doby plug-in hybridní R na trůně vystřídá dieselový osmiválec, který letos končí. S ostatními detaily určitě Volkswagen přispěchá po premiéře na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám