Hlavní obsah

Mercedes-AMG vyladil GLA, naštvaný crossover má extrémně výkonný čtyřválec

Mercedes představil nejostřejší verzi svého nejmenšího crossoveru GLA. Model AMG 45 dostal sportovní vzhled, luxusní interiér a pouze čtyřválcový, zato výkonný motor. Představena byla i silnější varianta S.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes GLA 45 AMG S

Článek

Pod kapotou nového Mercedesu-AMG GLA 45 se objeví značkou oblíbený motor M139, který můžeme nalézt i v modelech A 45 a CLA 45, tedy ve vozech, které stojí na stejné platformě.

Jedná se o čtyřválcový benzínový agregát s turbodmychadlem, který má výkon 387 koňských sil a také točivý moment 480 Nm. Motor je pak spojen s osmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou a systémem pohonu všech kol 4matic.

Mercedes poodhaluje malý elektrický crossover EQA

AutoMoto

Mercedes říká, že GLA 45 umí zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Auto ale není jen rychlé, ale i lehké, a to díky přidání hliníku do konstrukce.

Novinka má samozřejmě i pozměněnou geometrii zavěšení a adaptivní tlumiče, které je možno nastavit do tří jízdních režimů. Standardně bude vůz dodáván s 13,8palcovými brzdovými kotouči čtyřpístkovými třmeny vpředu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes GLA 45 AMG S s obrovským křídlem.

Z estetického hlediska Mercedes-AMG vsadil na agresivitu. Auto má mírně širší blatníky, devatenáctipalcová kola a obrovský zadní spoiler. Nechybí ani difuzor či čtyři velké výstupy výfuku. V interiéru je to pak klasický model AMG plný broušeného kovu, drahé kůže a elektroniky.

Nejostřejší Volkswagen Touareg dostal písmeno R a baterii do kufru

Autosalon Ženeva

Silnější model GLA 45 S bude mít stejný motor se zvýšeným výkonem na 421 koní a točivý moment 500 Nm. Automobil by se měl na evropský trh dostat ještě v tomto roce, cenu automobilka neuvedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám