Hlavní obsah

Kia představuje nové Sorento

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská Kia odhalila pár týdnů před oficiální premiérou na autosalonu v Ženevě první fotografie chystaného SUV Sorento. Se snímky dorazily také základní informace o očekávané novince.

Foto: Kia

Nová Kia Sorento 2021

Článek

Hned první pohled na nové Sorento jasně napoví, že se hodně liší od předchozího modelu. Kia se totiž nebála ani na svůj druhý největší model umístit současný signifikantní znak jejích vozidel, takzvaný tygří nos, který připomíná mřížka chladiče. Elegantně působí i navazující led světlomety.

Kia uvádí, že se mohou zákazníci těšit i na více prostoru na palubě, což je jednou z klíčových vlastností SUV. Inženýrům se totiž údajně podařilo natáhnout rozvor a zároveň zkrátit převisy nad předními i zadními koly. Sorento už na snímcích působí větším a luxusnějším dojmem. Zaujme hlavně boční pohled, kde si návrháři vyhráli s linií i stříbrným C sloupkem.

Kia a Hyundai letos plánují elektrifikovat svá SUV

AutoMoto

Revoluci zažil i interiér, kterému vévodí velký 10,2 palcový displej infotainmentu a potěší i tlačítkové ovládání klimatizace pod ním. Řidič bude mít před sebou místo budíků také displej a sedačky dostanou prošívanou kůži a dvoubarevné čalounění.

Foto: Kia

Nové Sorento je větší, delší a prostornější.

Foto: František Němec, Novinky

Kia Sorento předchozí generace

Motorovou paletu si zatím Kia nechává pro sebe. Samozřejmostí budou různé spalovací motory a spekuluje se o i hybridech, potažmo plug-in hybridech. Na tyto informace si ale budeme muset počkat na oficiální představení 3. března 2020 v Ženevě.

Foto: Kia

Interiér nové Kie Sorento modleového roku 2021

Reklama

Související články

Anketa o světové auto roku zná své finalisty

Na automobilovém veletrhu v indickém Novém Dillí bylo vybráno deset finalistů do ankety o Světové auto roku. Své finalisty znají i další kategorie. Dvě česká...

Výběr článků

Načítám