Hlavní obsah

Nový Fiat Bravo je větší než VW Golf

Novinky,

Fiat Bravo je opět na scéně. Tentokrát by měl opravdu silně útočit na Volkswagen Golf, Ford Focus a Opel Astra. Jeho hlavní zbraní bude neuvěřitelně elegantní design. Ten Italové prostě umí.

Článek

Vzhled vozu jasně navazuje na současné Grande Punto, ale je mnohem elegantnější. Je to dáno jednak opravdu efektními linkami (upozorňujeme například na prolis podél celého bohu vozu), ale také tím, že proti sourozenci je mnohem větší, což zadělalo na vyváženější proporce.

Automobil nabídne opravdu velkou karoserii, která trumfne i Volkswagen Golf. Délka vozu činí 4340 mm, šířka 1790 mm a výška 1490 mm. Rozvor 2600 mm zaručuje dost slušný prostor pro posádku, zavazadla však také nebudou strádat. Za páté dveře se totiž vejde 400 l nákladu.

Motorizace se budou odvíjet od současné nabídky, takže se zcela jistě setkáme se zážehovou čtrnáctistovkou (66 kW), příznivci turbodieselů se mohou těšit na commonrailové agregáty 1.9 Multijet, ale Fiat připravuje i nové přeplňované zážehové čtrnáctistovky s výkony 88 a 110 kW.

Oficiální představení nového vozu v hmatatelné podobě bude až v lednu roku 2007. A jen tak mimochodem - čtvrteční zpráva o změně loga byla pravdivá - sami se přesvědčte. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám