Hlavní obsah

Lancia J jako dárek k narozeninám

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studio Fumia Design připravilo model Lancia J, který má být oslavou a dárkem pro italskou značku, která tento rok slaví své výročí. Vůz nebude nikdy vyráběn, je to jen designérská zkouška elegance.

Článek

Lancia Thesis je ve výrobním programu značky vlajkovou lodí, ale její prodeje jsou slabé. Jen málo lidí dokáže překousnout její futuristický design, který se však inspiroval lety minulými. Jenže na světě je sorta lidí, kteří právě tyto odvážné věci milují. Ti se rekrutují především z řad designérů.

K nim se řadí například Enrico Fumia, který spolupracoval na designu několika vozů Lancia a Alfa Romeo. Nyní  již pod vlastní firmou chtěl složit poklonu netradičnímu designu, který propaguje právě Lancia. Koncept Lancia J je vozem v dost netradičním.podání. Všude na karoserii jsou vlnky, chrom a několikabarevné lakování. Vzhled karoserie má navíc připomínat rozměrné sedan-kupé, jakým je například Mercedes-Benz CLS.

Fumia o svém voze říká, že tohle je ten pravý vůz, který by nedělal ostudu ani nejzámožnějšímu bankéři, politikovi, nebo dokonce kardinálovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám