Hlavní obsah

Fiat Linea: turecké překvapení

Novinky,
ISTAMBUL

Nový vůz značky Fiat bude představen na autosalonu v Istanbulu. Model Linea je výsledkem spolupráce mezi Fiat Auto a tureckou Koc Holding patřící pod burzu cenných papírů. Tento vůz není nic jiného než klasický tříprostorový sedan na bázi již dnes vyráběného modelu Grande Punto.

Článek

Fiat Linea je typickým představitelem vozu, který je určen pro země, kde jsou sedany populárnější než hatchbacky. Takový je právě turecký trh, který po tomto voze od italské značky toužil. Designérské studio Fiat Style Centre jej proto v krátkém čase připravilo.

Automobil je 4,56 m dlouhý, 1,73 m široký, 1,5 m vysoký a stojí na rozvoru 2,6 m. Zavazadlový prostor nabízí 500 l. V nabídce budou jak zážehové, tak i vznětové motory.

Vůz se bude vyrábět v tureckém závodě Bursa. Očekává se výrobní kapacita 60 000 kusů ročně a automobil Fiat vyveze na zatím neupřesněný počet evropských trhů, a také na několik mimoevropských. V pozdější době by se měl vůz začít vyrábět v některém z dalších závodů Fiat. Očekává se, že by se měl vůz dostat do jižní Ameriky, kde je největší hlad po sedanech.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat Panda Jolly do pěkného počasí

Fiat dal vzniknout nové studii Panda Jolly, která je určená na přímořské pláže a komunikace, slunečné dny a pro mladé lidi. Jedná se o klasickou pandu, která...

Fiat Stilo Uproad: teréňák-neteréňák

Fiat Stilo už je na trhu hodně dlouho a zanedlouho by se měl objevit jeho nástupce. Fiat však stále připravuje verze, které mají oživit zájem o tento jinak...

Výběr článků

Načítám