Hlavní obsah

Audi připravilo krátce po kupé TT i jeho otevřenou verzi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těsném závěsu po uvedení kupé Audi TT se objevuje na světě i jeho sourozenec, který přišel o pevnou střechu a nabízí volné nebe nad hlavou. Je sice pravda, že na podzim to je trochu pozdě, ale než se dostane na všechny trhy, sníh už možná roztaje.

Článek

Kupé pěkně navázalo na předchozí generaci a vytvořilo víc dynamičtější styl, který už nevypadá jako baseballový míček. Nedávno bylo kupé uvedeno i na český trh [celá zpráva] a zanedlouho ho bude následovat i roadster, který však díky své střeše svého předchůdce připomíná víc.

Kopule plátěné střechy totiž bude opět vystupovat nad ponton karoserie v kulaté černé bublině. Tentokrát už však bude celá automaticky stahovatelná, což dříve kazila dvojice pojistek, které musel řidič odjistit na předním rámu.

Audi TT Roadster vychází kompletně z kupé, takže má jak stejné nápravy, tak i dvojici motorů. Základem je přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,0 l s výkonem 147 kW, který pohání přední kola, druhý je vidlicový šestiválec 3,2 l s výkonem 184 kW. Ten má v základu už pohon všech kol quattro.

U roadsteru se změnila jen karoserie a některé prvky techniky, které zvyšují tuhost. Ta by měla být údajně o dost vyšší, než v předchůdci.

Zatím nevíme, kdy bude vůz uveden na český trh, ale tento rok to jistě nebude. Na přelomu roku se totiž teprve chystá mezinárodní prezentace, po které bude následovat ještě několik týdnů na přípravy. Cena tedy také zatím není zveřejněná. Zatím jen v "privilegovaném" Německu se objevují základní ceny : 33 800 euro a  43 800 euro (asi 946 000 a 1 226 000 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Audi připravilo sportovní kit pro TT

Nový sportovní kit s tradičním označením S-Line připravili v automobilce Audi pro nové sportovní kupé Audi TT. Není to žádná velká změna, ale na TT zatím není...

Nové Audi TT oficiálně uvedeno na český trh

V roce 1995 byl představen koncept Audi TT a byl přijat velmi kladně. Následujícího sériového vozu se na světě prodalo přes 265 tisíc vozů. Nyní přichází druhá...

Výběr článků

Načítám