Hlavní obsah

Civic dostane další čtyřválec

Novinky,

Automobilka Honda připravila pro zákazníky vybraných trhů další zážehový čtyřválec, který se vsune mezi současnou nabídku.

Článek

Zážehová čtrnáctistovka o výkonu 61 kW a osmnáctistovka se 103 kW dostanou v nejbližší době sourozence, jehož objem bude činit 1,6 l. Výkon zapadne také mezi dva současné agregáty a jeho vrchol by se měl pohybovat na hodnotě 92 kW. Jak je vidět, i tahle verze by měla disponovat sofistikovaným časováním ventilů i-VTEC, takže se bude dostávat do vysokých hodnot otáček.

Honda Civic 1.6 s novým motorem dosáhne maximální rychlosti 192 km/h a zrychlí z 0 na 100 km/h za 10,3 s. Jen pro připomenutí - slabší a silnější verze mají maximálku 170 a 205 km/h a zrychlí na stovku za 14,6 resp. 8,9 s. Kombinovaná spotřeba šestnáctistovky by se měla pohybovat na hranici 6,7 l na 100 km.

Vůz jak jsme již napsali bude v nabídce pro vybrané trhy, takže zatím nevíme, jestli se pro něj rozhodne i české zastoupení. Pravděpodobně však ano, protože agregáty tohoto objemu jsou u nás velmi populární.

Reklama

Související témata:

Související články

Honda Civic Hybrid za velmi slušné peníze

Honda představila pro Českou republiku model Civic sedan ve verzi s hybridním pohonem. Jeho základní cena bude 649 000 Kč, což za automobil s touto technikou...

Honda Civic Type-R i ve verzi sedan

V Japonsku se za týden představí nová Honda Civic Type-R. Že už byl nedávno představen v Paříži? Ano, ale ne ve verzi sedan. V Japonsku bude jezdit jako...

Výběr článků

Načítám