Hlavní obsah

Automobilové speciality: Anteros XTR

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na výstavě SEMA byl v minulém roce představen roadster Anteros XTM Roadster, který je vyráběn v USA a je zde také jeho jediné odbytiště. Tento sporťák dostane nyní po roce dva sourozence - kupé a verzi targa.

Článek

K nám se nikdy tyto vozy dovážet nebudou, takže rubrika automobilových specialit je pro ně jako dělaná. Základem vozu je hliníkový rám s hořčíkovými komponenty na kterém jsou připevněny díly karoserie vyrobené uhlíkového kompozitu.

Pod nimi se skrývá tradiční americká technika - podvozek i motor z Chevroletu Corvette C6, tedy nezávislé zavěšení všech kol trojúhelníkovými rameny a vidlicový osmiválec LS7 V8 s výkonem 505 koní (371 kW). Tyto údaje jsou zatím oficiálně na stránkách výrobce, ale spekuluje se, že podle přání zákazníka bude moci být výkon zvýšen pomocí přeplňování Magnuson na 550 či 650 koní (404 nebo 478 kW).

Ve výbavě vozu je naprosto všechno, na co si dokážete vzpomenout. Tak kupříkladu DVD navigace dostala i head-up displej, takže všechny informace o cestě nemusí řidič "lovit" na monitoru u řadicí páky, ale jsou mu promítány na čelní sklo.

Reklama

Související články

Automobilové speciality: Commuter Tango T600

Firma Commuter nedělá nic jiného, než elektromobily. Její první pokusy upadly v zapomnění, ale poslední snaha o zviditelnění se ukázala jako trefa do černého....

Automobilové speciality: DGF Ferrari Aurea

Design automobilů Ferrari má několik specifik, se kterými se jen těžko vypořádávají i ti největší mistři. Od takového vozu se totiž očekává rychlost, dynamika,...

Automobilové speciality: Elfin MS8 Streamliner

Australský výrobce sportovních automobilů Elfin Sports Cars představil další svůj výrobek. Po několika replikách Lotusu Super Seven nyní přichází pod taktovkou...

Výběr článků

Načítám