Hlavní obsah

Audi bude zdražovat vozy v USA

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Audi má problém v USA. Její ceny jsou asi o 4 % nižší, než u konkurenčního BMW a Mercedesu. Proto se plánuje, že postupně se všechny vozy zdraží. Tím by se měl dorovnat schodek v investicích, které značka vložila do rozvoje své dealerské sítě.

Článek

Podle představitelů Audi se chce firma dostat na úroveň prémiových luxusních vozů, a to nejen kvalitou, ale i svou cenou. Zatím na svou finanční politiku Audi pouze doplácí, což není dobře.

Nedávno bylo na Manhattanu otevřeno Audi Fórum, tedy největší obchodní centrum vozů se čtyřmi kruhy na kapotě. Na skoro šesti stech metrech čtverečních jsou prodávány vozy v exkluzivním prostředí, což vyžaduje i exkluzivní ceny. Navíc cena tohoto showroomu je tak vysoká, že zastoupení Audi potřebuje každý cent na jeho provoz.

Ceny se americkým zákazníkům ovšem nezvednou nárazově. Plánuje se  postupné zvyšování během následujících měsíců. Ostatně cena je také odvozena od kurzu dolaru k euru, což se může také promítnout do konečných ceníkových hodnot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám