Hlavní obsah

Corolla v Japonsku dostala zajímavější vzhled

Novinky,

Snad již příští rok by se měla představit nová Toyota Corolla. Její nástup je již dnes velmi očekávaný, ale Toyota nechce nic uspěchat. K dispozici bude nejdřív pouze hatchback a sedan a kombi budou ještě nějakou dobu vyráběny. To dokazuje i kompletní změna vzhledu, kterou corolla prošla v Japonsku.

Článek

Sedan je na tamním trhu označován jako Corolla Axio, kombi zase jako Corolla Fielder. Obě verze prošly výraznou změnou karoserie, která se více přibližuje vzhledu konceptu Toyota Auris, který byl představen na pařížském autosalonu [celá zpráva].

Změna byla provedena z gruntu - jak vnější vzhled, tak i interiér jsou zcela nové - mladistvější. Podle zahraničních serverů pak tyto vozy, které se začnou prodávat příští týden, disponují i o něco zvětšeným místem pro cestující, především v oblasti loktů.

Toyota však příští rok předvede hatchback, který se podle prvních zpráv už Corolla jmenovat nebude. Značka nechce slavné jméno opustit  jen tak, ale chce tím ukázat, že nový vůz bude zcela jiný, než jeho předchůdce [celá zpráva].

Tento týden navíc značka oznámila, že do USA se bude nový vůz na tamní trh uveden s ročním zpožděním, protože automobilka si chce být jistá jeho kvalitou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám