Hlavní obsah

Princ William provětral svého Golfa

DPA, Jan Horák, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jen několik dnů před svými 21. narozeninami se princ William "zviditelnil": na soukromém pozemku u golfového hřiště, kde byla povolena rychlost 35 kilometrů za hodinu, si to drandil osmdesátkou. Při jezdeckých hrátkách svým volkswagenem Golf vytlačil z cesty na trávník landrover řízený majitelem pozemku hrabětem Bathurstem (76).

Článek

"Myslel jsem, že je to nějaký chuligán," svěřil se rozhořčený hrabě listu Daily Mail. O tom, kdo mě vytlačil z cesty jsem se dozvěděl teprve od princovy ochranky. William totiž po incidentu klidně uháněl dál. "To bylo, po pravdě řečeno, poněkud neslušné," postěžoval si starý hrabě listu.

Nakonec se mu dostalo královské omluvy, ovšem nikoli z úst prince Williama, ale jeho otce, následníka britského trůnu prince Charlese. William oslaví své 21. narozeniny v sobotu 21. června, a tak se to v britském tisku hemží materiály, jež jsou s princem tak či onak spojeny.

V neděli například mluvčí královské rodiny popřel, že by William udržoval vztah s dcerou jistého ochránce životního prostředí žijícího v Africe. Princ se měl s Jessikou Craigovou seznámit před dvěma lety v Keni. Noviny psaly, že se princ do ní zamiloval při svém několikaměsíčním pobytu v Africe v roce 2001. Svým prohlášením William zřejmě chce mladou ženu chránit před přílišným zájmem tisku: Jessica totiž již má trvalého přítele. Kromě toho reportéři v uplynulých dnech doslova oblehli dům Craigových v keňské rezervaci Lewa a svou přítomností obtěžovali celou rodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám