Hlavní obsah

První funkční prototyp vozu Caparo T1

Novinky,

Ben Scott-Geddes a Graham Halstead, dva konstruktéři supersportu Caparo T1 postavili a sami usedli za volant vůbec prvního funkčního prototypu tohoto vozu. Oba pak nešetřili superlativy na adresu svého díla.

Článek

Caparo T1 je automobil, který překvapuje v několika rovinách. Jeho vzhled je upraven tak, aby co nejvíce odpovídal aerodynamice a přitom zbytečně nezatěžoval hmotnost vozu. Právě ta je totiž jedním z největších trumfů - vůz váží pouhých 465 kg. Navíc agregát není jen tak ledajaký. Vidlicový osmiválec má objem motoru 2,4 l, ale díky dvojici turbodmychadel vykazuje výkon 365 kW. Díky těmto parametrům dokáže zrychlit na stovku za 2,5 s, což je srovnatelné s nejsilnějšími motocykly. [celá zpráva]

"Je to neuvěřitelné dostat se na tu rychlost tak rychle," řekl Scott-Geddes. "Tahle první jízda ukázala, že vůz je opravdu skvělý. Možná nám ukázal i víc, než jsme od něj očekávali," dodal.

Caparo T1 je jen jedním z mnoha plánů velké firmy Caparo, která se především zabývá produkcí ocelí a konstrukcí na zakázku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám