Hlavní obsah

Atacama je speciál na bázi VW Crafter

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autosalon v Hannoveru bude mít jednu specialitu. Připravil jí Volkswagen, který postavil na bázi nové dodávky Crafter expediční vůz. Dal mu jméno podle jihoamerické pouště Atacama. A co je na téhle studii tak zvláštního? Především to, že když se bude líbit, VW slibuje speciální edici tohoto vozu v množství asi 100 kusů.

Článek

Volkswagen Crafter, ze kterého Atacama vychází, dostal několik zásadních úprav. Především je to zvýšený podvozek, který stojí na dvacetipalcových kolech s terénními pneumatikami o rozměrech 285/55 R 20. Tomu musely být uzpůsobeny i další podvozkové komponenty.

Jako pohonná jednotka slouží vrcholný pětiválcový turbodiesel o objemu 2,5 l s výkonem 120 kW. Z něj se přenáší točivý moment na všechna kola přes šestistupňovou manuálně řazenou převodovku.

Vzhledově je Atacama také netradiční. Designér wolfsburgského design centra Ralf Dekena připravil pro několik změn na karoserii. Především je to velmi netradiční zadní okno, ale také oplastování spodní části, instalace plechových chráničů podvozku či hliníkový žebřík na střechu na zadních dveřích.

Reklama

Výběr článků

Načítám