Hlavní obsah

PSA a Proton spolupracují

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malajská automobilka Proton se potýkala s velkými problémy a koncern PSA hodlá expandovat do Asie. Tyto dva předpoklady svedly dvě automobilky dohromady. Představitelé automobilek tak podepsali vzájemnou dohodu o předběžné spolupráci.

Článek

Předběžnou dohodu o vzájemné spolupráci podepsali v Paříži Jean-Martin Folz, prezident PSA Peugeot Citroën a Syed Zainal Abidin Bin Syed Mohamed Tahir, generální ředitel společnosti Proton. Posuzování možností vzájemné spolupráce potrvá několik měsíců a soustředí se na řadu oblastí, zejména pak na vývoj produktů, průmyslovou výrobu, rozvoj kvality, automatizaci, spolupráci na montáži a distribuci. Tyto možné směry spolupráce se posuzují zejména s ohledem na výhodnost pro obě strany především v regionu Aseanu, ale i v jiných částech světa

Spolupráci jsme přepokládali již v červnu tohoto roku [celá zpráva], kdy jednání začala. Proton se chce vymanit kooperací vymanit z nepříjemné situace, kdy jeho prodeje drasticky poklesly uvolněním embarga na dovoz zahraničních vozů do Malajsie.

Reklama

Související témata:

Související články

PSA a Proton možná budou spolupracovat

Francouzský koncern PSA (Peugeot-Citroën) začal vyjednávat s největším malajským výrobcem automobilů Proton. Zatím sice k žádné dohodě nedošlo, ale podle...

Výběr článků

Načítám