Hlavní obsah

Ford koupil značku Rover

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ford využila svého předkupního práva, aby zachránila značku Rover. Ale pozor - nejedná se o celý podnik, ale pouze jméno, které by mohlo přijít do rukou čínských výrobců, což by bylo pro Ford dost nepříjemné.

Článek

Ford se obával, že by mohl být spojován s čínskými výrobci, kteří koupili práva na jednotlivé automobily Rover. Ovšem Ford ví, že pokud by Rover jako logo a značka patřily právě čínskému výrobci SAIC (Shanghai Automobile Industry Corporation), mohlo by docházet k mylnému spojování s fordem vlastněnou značkou Land Rover. To už se jim jednou vymstilo, když Rover upadal a posléze vyhlásil bankrot. Ford pak musel přesvědčovat zákazníky, že Rover a Land Rover spolu nemají žádné vazby.

Jak se tedy zdá, rozpad značky MG-Rover je již definitivní. Logo a jméno bude pravděpodobně vlastnit Ford, značku MG koupilo čínské konsorcium Nanjing a práva na vozy Rover zase SAIC.

Reklama

Související témata:

Související články

Čínská automobilka chce koupit Rover

Německý výrobce luxusních vozů BMW jedná o možném prodeji značky Rover čínské automobilce SAIC Motor. Uvedli to mluvčí obou firem. Upozornili však, že dosud...

Rover prodán, BMW neprozradilo komu

Německý výrobce luxusních vozů BMW se dohodl na prodeji práv na značku Rover. Německý automobilový výrobce však neoznámil, kdo je oním budoucím vlastníkem....

Výběr článků

Načítám