Hlavní obsah

Goodyear zbrojí na zimu

Pneumatikářský koncern Goodyear se již dnes připravuje na zimní sezónu 2006/2007. Představil tak novou pneumatiku UltraGrip Performance určenou pro vysoce výkonné a luxusní vozy.

Článek

Po známé pneumatice UltraGrip 7 přichází na trh nová generace s přídomkem Performance. Výhodou nové pneumatiky je lepší záběr na sněhu a ledu díky novému "vaflovému" lamelování. patentovaný systém vzájemně uzamykatelných trojrozměrných bloků (3D-BIS) dovoluje zvyšovat počet lamel v běhounové části v porovnání s tradičně lamelovanou pneumatikou. Více lamel znamená lepší záběr.

Uvnitř každé vaflové lamely jsou na boku výstupky a prohlubně. Ve chvíli, kdy dezénový blok přichází do záběru, zapadnou tvarované boky vzájemně do sebe a vytvoří pevný celek. Výsledkem je, že i lamelovaný dezénový blok je mnohem pevnější a poskytuje přesné reakce na pohyb volantem.

Pneumatika Goodyear UltraGrip Performance má na mokrém povrchu a v rozbředlém sněhu lepší přilnavost k vozovce díky poslední generaci běhounové směsi s vysokým obsahem siliky. Tato speciální směs zůstává pružná i za velmi nízkých teplot. Proto poskytuje bezpečnější záběr na studené, zasněžené nebo zledovatělé vozovce.

Nová pneumatika má díky novému designu má velmi nízkou hlučnost. Šikmé běhounové bloky přicházejí postupně do kontaktu s vozovkou, přičemž levé a pravé drážky jsou vzájemně posunuty tak, aby se snížil produkovaný hluk a vibrace pneumatiky.

Pneumatika Goodyear UltraGrip Performance je vyráběna v rychlostních indexech H až V pro rychlosti nad 240 km/h a je možné jí nasadit na patnácti- až osmnáctipalcové ráfky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám