Hlavní obsah

Technologie, která v budoucnu zachrání Stallona

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fujitsu si nechala patentovat zádržný systém, který jsme mohli vidět zatím jen ve sci-fi filmu Demolition Man. Zde se Sylvester Stallone vybourá s automobilem a místo aby mu pomohl airbag, interiér vozu se rychle naplní expandujícím polystyrenem.

Článek

Tento systém má zabránit jak kontaktu s deformujícími se členy karosérie, tak vypadnutí z vozu. Expandující pěna naplní celý vůz, takže není ochráněn jen řidič, ale i všichni spolucestující. Podle prvních informací je i po naplnění interiéru materiálem možnost jednoduchého úniku, protože reaguje na teplo.

Fujitsu nechala tento systém nyní patentovat v USA, ale později si patrně nechá zajistit celosvětová práva. Kdy se ale dostane tato zajímavost do výroby, je nejasné. Pravděpodobně až za hodně dlouhou dobu, protože cena takového zařízení se jistě nebude moci rovnat dnes již zavedenému, osvědčenému a cenově dostupnému airbagu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám