Hlavní obsah

Kabriolet od Bentleye se už vyrábí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Bentley má jeden z největších nárůstů prodejů ve své historii. Manažeři si mnuli ruce, když museli dokonce díky enormnímu zájmu začít nechat vyrábět Continental Flying Spur ve spřízněné skleněné továrně v Drážďanech. Teď se dostává do výroby kabriolet GTC, ale už ve své výrobní hale v britském Crewe.

Článek

Z kabrioletu GTC nebylo vyrobeno ještě ani kolo a už se našli desítky zájemců, kteří si jej objednali. Stačilo pár snímků, několik zpráv časopisech a na internetu (nás nevyjímaje) a o výrobu je na další půlrok postaráno. [celá zpráva]

Aby také ne - Bentley Continental GTC je velmi elegantní kabriolet klasického střihu. Karoserie dlouhá 4804 mm nese tradiční plátěnou střechu, která je však velmi "teplá", má v sobě zabudované vyhřívání zadního skla či dokonce čtecí lampičky pro druhou řadu sedadel.

Také technika je prvotřídní. Jako pohonná jednotka slouží zážehový agregát s uspořádáním W12 a objemem 6,0 l. Jeho výkon 441 kW je dosahován pomocí přeplňování. Převodovka je automatická šestistupňová typu ZF s možností volby stupňů pádly pod volantem.

Výkon je přenášen na všechna kola přes mezinápravový diferenciál Torsen. Maximální rychlost je stanovena na 312 km/h s nataženou střechou a o šest kilometrů méně, pokud je střecha složena. Zrychlení z 0 na 100 km/h dokáže vůz o pohotovostní hmotnosti 2495 kg zvládnout za 5,1 s.

Reklama

Související témata:

Související články

Bentley pracuje na nových modelech kupé

Britská automobilka Bentley prý potají pracuje na nových modelech s karoserií kupé, které by měla nabídnout již příští léto. Píše o tom deník The Sunday Times.

Nejrychlejší Bentley od MTM

Bentley už v samotném základu není žádný beránek. Šestilitrový dvanáctiválec dokáže rozhýbat 2,5 tuny těžký automobil ve stylu sprintera na krátké tratě. Jenže...

Výběr článků

Načítám