Hlavní obsah

Volkswagen Westfalia možná opět ožije

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská firma Verdier se rozhodla reinkarnovat slavný kempinkový vůz minulosti Volkswagen Westfalia. Zatím přinášíme jen jejich počítačové rendery, ale prý se již pilně pracuje na vytvoření prototypu.

Článek

Starý známý Volkswagen T1 v modelových ročnících 1970 až 1978 měl ve svém výrobním programu i kempinkovou variantu Westfalia, někde označovanou jako Campingwagen. S ní se můžeme setkat i dál. Ale ta kulatá klasika už to prostě není.

V Kanadě se však rozhodli, že slavnou vizáž oživí, omladí a kompletně vylepší. Výsledkem jsou zatím jen skici a ukázka všech "vychytávek" na videu, na které se můžete podívat na stránkách firmy.

Automobil sám o sobě je opravdový krasavec. Z T1 si vzal to nejlepší a dal to po podoby stejně kvalitně, jako třeba následovník neméně slavného Mini. Jenže jen jednostranně vyklápěcí střecha, jakou měl původní model, se zde nekoná. Pro kempování se vyzdvihne střecha celá a na její velké dvojlůžko se leze po schůdcích vytvořených ze sedadla spolujezdce.

Kolem Westfalie se pak rozprostřou "křídla" střechy a spustí se boční stěny stanu. Uvnitř moc místa nejdřív není, ale všechno se dá změnit - Například na levých zcela výklopných dveřích je umístěná kompletní kuchyňská linka. Když tedy bude chtít majitel vařit, dveře zcela otevře ven a linku spustí na zem. V zadním výsuvném nárazníku je pak složený stolek a židličky.

Anketa

Jakou známkou byste ohodnotili koncept Volkswagen Westfalia od firmy Verdier?
1
77,8 %
2
13 %
3
4 %
4
2,1 %
5
3,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 679 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám