Hlavní obsah

Peugeot 206 bude vyráběn v Číně pod značkou Citroën

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli je Peugeot 206 výběhovým modelem, v koncernu PSA se rozhodlo, že jeho životnost ještě neskončila. Tento vůz se začne vyrábět v Číně. Doplňuje tak "čínskou řadu" 2006, složenou z modelů Fukang, Elysée, Xsara Picasso, C-Triomphe, C5 a v brzké době také C6.

Článek

I Přes naprostou odlišnost od jeho evropského jmenovce bylo toto nové vozidlo rovněž nazváno C2, aby tak byla vymezena jeho pozice v rámci aktuální obchodní nabídky na čínském trhu. Předpokládaný objem výroby tohoto nového modelu v Číně činí více než 40 000 vozidel za celý rok.

Starý a přitom nový

Pokud se podíváte na automobil, tak jej skoro nepoznáte. Tohle vozidlo totiž dostalo nejen nový znáček na kapotu, ale rovnou celou masku. Ta nyní připomíná větší C4, a to včetně světel.

Citroën C2 je nabízen se dvěma benzínovými motory: 1.4i (55 kW a 120 N.m při 3 400 ot./min) a 1.6i 16V (78 kW a 142 N.m při 4 000 ot./min). Tyto dva motory prodělaly speciální úpravy, aby byly zohledněny charakteristiky v Číně prodávaného paliva, stejně jako klimatická a geografická specifika této země. Navíc k manuální pětistupňové převodovce je model C2 nabízen rovněž s automatickou čtyřstupňovou převodovkou se sekvenčním ovládáním ve spojení s motorem 1.6i 16V.

Hodně dobrá výbava

Obchodní nabídka vozidla C2 zahrnuje dvě úrovně provedení (SX a EX), které mají sériově bohatou komfortní a bezpečnostní výbavu.

Již od první úrovně provedení nabízí C2 systém ABS s EBD (elektronické rozdělení brzdného účinku), airbagy řidiče a spolujezdce, posilovač řízení, klimatizaci, rádio s přehrávačem CD, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a elektrická okna vpředu. Provedení EX má navíc kožené čalounění, elektrická okna vzadu, elektrická zpětná zrcátka, paket hliníkových prvků v interiéru, chromované profily, zvýrazňující boční chrániče, a chromovanou koncovku výfuku. Kromě toho jsou všechny verze, až na verzi 1.4 SX, vybavené patnáctipalcovými koly z lehké slitiny.

U provedení EX je na přání nabízeno střešní okno se sekvenčním otevíráním a klimatizace s automatickou regulací teploty.

CITROËN C4-TRIOMPHE

Sedan je postavený na prodloužené podvozkové platformě modelu C4. C-Triomphe nabízí zavazadlový prostor o objemu 513 l a zvětšený rozvor náprav, čímž se zvětšilo místo pro nohy na zadních sedadlech.  Do Španělska se vůz začne dovážet v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Související články

Citroën v Číně představí sedan na bázi C4

Citroën C4, kterého se v celém světě prodalo více než 280 000 kusů, rozšiřuje nyní svou modelovou řadu o typ C Triomphe. Jedná se o sedan na prodlouženém...

Sedan Citroënu C4 v Evropě bude

Madridský autosalon, který se bude konat od 25. května do 4. června, přivítá několik novinek. Také Citroeën se s několika pochlubí. Asi největším překvapením...

Výběr článků

Načítám