Hlavní obsah

Konečně Blaupunkt i s USB připojením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové autorádio Memphis MP66 od firmy Blaupunkt, konečně připravil autorádio, které reflektuje moderní přenos informací. Vedle technologie bluetooth, která prostřednictvím volitelného rozhraní dovoluje například zapojit do audiosystému odpovídající mobilní telefon a ovládat jej bez použití rukou, je třeba především vyzdvihnout možnost přenosu písniček pomocí USB portu. Na trhu tak rozšiřuje zatím nepříliš velkou nabídku těchto přístrojů.

Článek

Pomocí propojovacího kabelu, který je součástí dodávky a lze jej pouze jednoduše odložit do přihrádky nebo na držák, je možné připojit USB flash disky nebo mobilní pevné disky, a kompletně je ovládat přes autorádio, podobně jako měnič CD. Rozhodnutí umístit na zadní stranu přístroje mikroport USB, je v souladu s příslušnou dohodou Evropské unie, neboť flash disky vystupující z panelu přístroje nesmí ohrožovat bezpečnost cestujících.

Možnost i SD karet

Alternativně lze hudební soubory načítat také přímo přes oddělený slot pro paměťové karty SD. Nové autorádio je atraktivní nejen díky své technické výbavě, ale i díky nápadnému designu. Na první pohled upoutá markantní ovládací část umístěná vlevo na čelním panelu s efektně podsvíceným kolébkovým ovladačem, a především plně grafický, animovaný TFT displej s úhlopříčkou 3,2 palce. Displej má rozlišení 270 x 96 pixelů v základním oranžovomodrém "trendy" nádechu.

Kdo by si přál, může autorádiu Memphis MP66 vtisknout svůj zcela individuální ráz tím, že prostřednictvím funkce nahrávání obrázků pomocí USB portu nebo šachty SD uloží do přístroje tapetu pozadí ve fotografické kvalitě. Za tímto účelem lze na domovské stránce Blaupunkt nalézt odpovídající softwarovou podporu.

Tento nástroj převede digitální fotografii ve formátu JPEG na formát, který přístroj podporuje. Nahrávání obrázků jako jediné chybí technicky jinak identické, avšak o něco cenově výhodnější variantě Casablanca MP56, která na rozdíl od autorádia Memphis MP66 disponuje monochromatickým displejem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám