Hlavní obsah

Chevrolet Camaro bude snad i jako kabriolet

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kanadě nyní vyvíjený a později i vyráběný sportovní vůz Chevrolet Camaro pravděpodobně dostane i verzi bez střechy, Zatím není jasné, jestli se firma rozhodne pro elektricky stahovatelnou plátěnou nebo pevnou střechu.

Článek

Nové Camaro, které přijde do výroby ve druhé polovině roku 2008 a první kusy se objeví v USA začátkem roku 2009, bude vyráběno v kanadské továrně Oshawa ve státě Ontario. Ostatně výroba v Kanadě je historicky doložená - předchozí generace totiž sjížděla z pásu v továrně Sainte- Theacuteregravese ve státě Quebec.

Nové Camaro by mělo ale v roce 2010 přijít i jako kabriolet. Není zatím rozhodnuto, zda získá pevnou skládací střechu nebo klasickou plátěnou. Pro první variantu mluví její modernost a poptávka na trhu, nevýhoda je však v nezkušenosti amerických firem s konstrukcí a výrobou. Většina dnešních kupé-kabrioletů pochází z Evropy, kde je vytváří specializované firmy jako Karmann, Pininfarina či Valmet. Proti plátěné střeše je zase argument ten, že konkurenční Ford sice má na mustangu tento typ, ale připravuje i její "plechovou" verzi.

Reklama

Související témata:

Související články

Chevrolet Camaro: Zítřek nikdy neumírá

Jedno z největších překvapení si na stánek v Detroitu nechal Chevrolet. Když kdysi bez náhrady zrušil výrobu modelu Camaro, dušoval se, že už nikdy tento...

Camaro možná dostane monstrum pod kapotu

Chevrolet Camaro, který už byl potvrzen ve výrobě, bude jezdit s motorem ze současného Chevroletu Corvette. Jenže stejně jako v minulé, již dlouho nevyráběné...

Výběr článků

Načítám