Hlavní obsah

Fiat chce být třetí největší dovozce na německém trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Fiat se chce do roku 2008 vrátit mezi tři největší vývozce aut do Německa. V rozhovoru pro list Die Welt to řekl generální ředitel německé divize Fiatu Werner Frey. Dodal, že firma hodlá tohoto cíle dosáhnout uvedením nových modelů na německý automobilový trh, jenž je největší v Evropě.

Článek

Fiat je nyní čtvrtým největším vývozcem automobilů do Německa. Jedničkou je japonská automobilka Toyota Motor, za kterou následují francouzští konkurenti Renault a PSA Peugeot Citroën. "Naším cílem je dostat se do první trojky," prohlásil Frey.

Společnost Fiat očekává, že její prodej v Německu do roku 2008 stoupne na více než 150 000 vozů z předpokládaných 120 000 aut v letošním roce. Tržní podíl by se tak měl zvýšit na 4,1 procenta z necelých tří procent. V loňském roce prodala firma v Německu 87 600 vozů.

Tržby společnosti v Německu by měly letos stoupnout na 1,85 miliardy eur z loňských 1,35 miliardy. "To by z Německa udělalo největší trh Fiatu mimo Itálii," řekl Frey.

Společnost Fiat se před několika lety kvůli ztrátovosti automobilové divize ocitla v krizi. Generální ředitel Sergio Marchionne proto přikročil ke snižování nákladů a uzavírání spojenectví s ostatními automobilkami, aby vrátil divizi k zisku. Například srbská automobilka Zastava získala do své výroby Fiat Punto staré generace a vyjednává se o modelu Stilo [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Současné Stilo chce vyrábět Zastava

Fiat se čím dál více snaží vydolovat zisk ze svých starších modelů. Nyní totiž vyjednává se srbskou automobilkou Zastava o výrobě dalšího modelu - současné...

Výběr článků

Načítám