Hlavní obsah

Slabší Cayman v ČR za 1,5 mil. korun

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche Cayman je již v České republice nějakou dobu, ale pouze ve verzi S. Nyní přichází i jeho slabší sourozenec, který nabízí sportovní svezení za celkem přijatelných 1,5 miliónu korun.

Článek

Porsche Cayman  je mladším  sourozencem modelu Porsche Cayman S, který se na českém trhu již zabydlel. "Jedná se o cenově přístupnější variantu pro mladší klientelu hledající vůz, jenž jí nabídne dobré jízdní vlastnosti sportovního vozu s motorem uprostřed a zároveň také kvalitu a exkluzivitu image vozů Porsche", uvedl Richard Vegera, Sales Manager Porsche.

Opět boxer, ale jen 180 kW

Ve dvoumístném voze, postaveném na základě řady Boxster, pracuje šestiválcový motor boxer o objemu 2,7 litrů s výkonem 180 kW. Agregát přesvědčuje konstantním záběrem v nízkých a středních otáčkách. Nejvyšší rychlost je 258 km/h. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne sportovní vůz s manuální převodovkou za 6,1 sekund. Průměrná spotřeba podle EU normy činí 9,3 litrů na 100 kilometrů.

Díky Porsche systému VarioCam Plus dosahuje Cayman točivého momentu 273 Newtonmetrů, který je k dispozici v rozmezí od 4600 do 6000 ot./min. Přenos síly zajišťuje pětirychlostní manuální převodovka s krátkým precizním chodem. Na přání se dodává i šestirychlostní převodovka ve spojení s Porsche Active Suspension Management (PASM). Jako třetí variantu nabízí Porsche svým zákazníkům známou pětirychlostní automatiku Tiptronic, která umožňuje velmi sportovní řazení pomocí tlačítek na ramenech volantu.

Solidní podvozek

Cayman přijíždí na 17 palcových litých kolech s individuálním designem pěti dvojitých paprsků. Vpředu jsou sériově montovány pneumatiky o rozměru 205/55 na 6,5 palců širokých ráfcích, zadní kombinace je 235/50 na 8 palcích. Jako zvláštní výbava se dodává Porsche Active Suspension Management (PASM). Systém sníží podvozek o deset milimetrů a přizpůsobuje tlumení automaticky aktuální jízdní situaci. Pomocí tlačítka na středové konzole může řidič volit mezi režimy Normal a Sport.

Bohatá výbava

Dalšími zvláštnostmi vozu Cayman jsou černé třmeny brzd, černá lišta předního spoileru, nápis za zádi provedený titanovou barvou a lichoběžníková koncovka výfuku. Vnitřek vozu přesvědčuje obsáhlou sériovou výbavou. K ní patří klimatizace, rádio s CD, vysoce kvalitní potahy Alcantara, černé podklady přístrojů a prahy s nápisem Cayman. Stejně jako u většího bratra Cayman S jsou díky koncepci uložení motoru uprostřed k dispozici dva kufry s celkovým objemem 410 litrů.

Potřebnou bezpečnost zajišťují dva plnoobjemové airbagy pro ochranu proti čelnímu nárazu a propracovaný systém Porsche Side Impact Protection Sytem (POSIP), který nabízí velmi dobrou ochranu při bočních nárazech díky kombinaci hrudníkového a hlavového airbagu na každé straně vozu.

Základní cena vozu Cayman  startuje na českém trhu již od 1 502  000 Kč vč. DPH.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche Cayman S: Když TechArt zapracuje

Německá firma TechArt je jedna z nejznámějších tuningových společností vůbec. Její kousky patří k předním sběratelským kouskům arabských šejků i německých...

Bílý krokodýl od 9ff

Německá tuningová 9ff má mezi znalci hodně dobrý zvuk. Její výtvory několikrát překonaly rychlostní limity, které nikdo před nimi neprotrhl. Jenže nový model...

Vrchol elegance a síly v podání TechArt GT

Tuningových firem je na světě strašné množství. Jen některé ale o sobě mohou tvrdit, že jsou absolutními špičkami v oboru. Podle našeho názoru tam patří...

Výběr článků

Načítám