Hlavní obsah

Výroba Chevroletu Camaro potvrzena

Novinky,

Šéf koncernu General Motors Rick Wagoner potvrdil, že GM chystá sériovou výrobu zcela nové generace modelu Chevrolet Camaro. Design tohoto sportovního kupé vychází z mnohokrát oceněného konceptu, který na autosalonu v Detroitu vyvolal hodně vášní.

Článek

"Fantastická odezva na koncept Camaro mi znovu připomněla, jaké místo v srdcích obrovské spousty zákazníků a motoristů tento model má," roplýval se Rick Wagoner. "Camaro je více než jen automobilem - tento vůz symbolizuje ducha celé Ameriky a její lásky k automobilům."

Možná i do Evropy

I když v Evropě se dosud nepředstavil ani koncept Camaro, společnost Chevrolet Europe zkoumá možnosti a perspektivy uvedení nového kupé na evropský trh.

"Výhodou modelů Camaro při porovnávání s evropskými vozy kategorie GT byl vždy nejenom jejich atraktivní design, ale i praktická koncepce, která jim dovolovala bezproblémové využívání v každodenním běžném provozu a v nespolední řadě i dostupná cena. Vyhodnocujeme obchodní možnosti Evropy a věříme, že se tento výjimečný vůz stane v budoucnosti součástí evropského modelového portfolia," řekl ředitel GM.

Výroba nového Chevroletu Camaro se rozběhne koncem roku 2008, na automobilovém trhu se první modely objeví v prvním čtvrtletí roku 2009. Vpředu umístěný motor nového modelu bude pohánět zadní nezávisle zavěšená kola. Pod kapotou se objeví motory V6 a V8 propojené s automatickými nebo manuálními převodovkami.

Americká ikona

Chevrolet Camaro zasáhl do života mnoha a mnoha lidí, V rozmezí let 1967 až 2002 se vyrobilo celkem bezmála 4,8 miliónu těchto automobilů. Po celém světě funguje více než tisícovka klubů majitelů a příznivců modelů Chevrolet Camaro, kterým jsou také vyhrazeny tisíce specializovaných internetových stránek. Poslední výzkumy z roku 2005 mj. uvádějí, že název "Camaro" patří mezi deset nejhledanějších výrazů na zpráva amerických internetových stránkách.

Reklama

Související témata:

Související články

Chevrolet Camaro: Zítřek nikdy neumírá

Jedno z největších překvapení si na stánek v Detroitu nechal Chevrolet. Když kdysi bez náhrady zrušil výrobu modelu Camaro, dušoval se, že už nikdy tento...

Camaro možná dostane monstrum pod kapotu

Chevrolet Camaro, který už byl potvrzen ve výrobě, bude jezdit s motorem ze současného Chevroletu Corvette. Jenže stejně jako v minulé, již dlouho nevyráběné...

Výběr článků

Načítám