Hlavní obsah

Honda plánuje výrobu motocyklů v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda Motor hodlá investovat 48 miliard jenů (více než devět miliard Kč) do výstavby nové továrny na výrobu motocyklů v Indii. Informoval o tom japonský podnikatelský list Nihon Keizai bez uvedení zdrojů.

Článek

Nová továrna bude mít podle listu výrobní kapacitu 1,5 milionu motocyklů ročně. Honda tak zvýší svou produkci motocyklů v Indii na zhruba sedm milionů ročně. Předpokládá se, že celkový prodej motocyklů v Indii do roku 2010 stoupne na 12 milionů ze současných sedmi milionů ročně.

Společnost Honda v období od dubna do června díky silné poptávce v Severní Americe zvýšila čistý zisk o 30 procent na 143,4 miliardy jenů (zhruba 27 miliard Kč). Honda je třetím největším výrobcem automobilů v Japonsku a největším výrobcem motocyklů na světě.

Společnost nedávno založila divizi pro propagaci, výrobu a další vývoj malých tryskových letadel HondaJet, která poprvé představila na veřejnosti v loňském roce. Zakázky na tyto letouny začne Honda přijímat na podzim a první stroj HondaJet ze sériové produkce má být dodán v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám