Hlavní obsah

Premiérový Touran na startu

Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Autosalonu Brno 2003 má českou premiéru a zároveň se začíná prodávat VW Touran, který vnáší novou kvalitu do segmentu kompaktních velkoprostorových vozů nižší střední třídy.

Článek

Jeho cena začíná na 599 000 Kč za model 1,6 l (75 kW/102 k).

Nejsilnější stránkou jen 4390 mm dlouhého Touranu je jeho přizpůsobivost - v základním uspořádání má tento vůz pět pohodlných sedadel a prostor pro zavazadla o objemu 695 litrů. Ale objednat lze model, který má do podlahy v zadní části vozu zapuštěna další dvě samostatná sedadla, která z tohoto velkoprostorového auta učiní pohodlný sedmimístný vůz.

Součástí bohaté sériové výbavy Tourana jsou mj. čelní, boční a hlavové airbagy, aktivní opěrky hlavy vpředu, stabilizační systém ESP, protiblokovací brzdový systém ABS, brzdový asistent, posilovač řízení s proměnlivým účinkem, rádio s CD přehrávačem, elektrické ovládání předních oken a vnějších zrcátek a centrální zamykání s dálkovým ovládáním.

Volkswagen Touran vyjíždí nejen se zážehovým čtyřválcem o objemu 1,6 l (75 kW/102 k), ale i s trojicí motorů, které spojuje technologie přímého vstřikování paliva do válců. Jde o přeplňované vznětové agregáty 1,9 TDI (74 kW/100 k) a 2,0 TDI (100 kW/136 k) a nový zážehový čtyřválec s přímým vstřikováním benzínu 1,6 FSI (85 kW/115 k). V dohledné době se v nabídce pohonných jednotek objeví také druhý zážehový agregát FSI - dvoulitr o výkonu 110 kW/150 k.

Reklama

Výběr článků

Načítám