Hlavní obsah

Dodge příští rok představí nový crossover

Novinky,

Již příští rok přijde automobilka Dodge s novým vozem typu croosover. Jedná se o reakci na velmi nelichotivé výsledky prodejů značky. Lidé se už odvracejí od velkých SUV a pick-upů, které nikdy nevyužijí. Jim chce nabídnout Dodge nový model s kódovým názvem JC49.

Článek

Je již celkem dost lidí v USA, kteří přemýšlí více ekonomicky. Už se jim moc nehodí kupovat Jeep Grand Cherokee s pohonem všech kol a mohutným výkonem. Na highways stačí i menší objem, nižší světlost a třeba pohon jen na jednu nápravu.

Dodge právě těmto zákazníkům bude chtít vyjít vstříc - na podvozku nového Chrysleru Sebring postaví kombinaci MPV a SUV. Výroba padla na mexickou továrnu v Pueblu. Nástup modelu na americký trh by měl být již v roce 2007, do Evropy se vůz vydá o rok později.

Zatím není jasné, jestli náhodou nebude spoluautorem vozu i Volkswagen, který podepsal s DaimlerChryslerem dohodu o spolupráci při vývoji několika vozů typu MPV. Pokud by se tak stalo, mohli bychom se dočkat překvapení v podobě automobilu, který by následně mohl začít vyrábět pod svou značkou i některý z podniků evropského koncernu VW.

Reklama

Související témata:

Související články

Přijde nový Chrysler Sebring

Britský autosalon se pochlubí novinkou, která však nepochází z Evropy. Chrysler Sebring je Američana každým coulem, ale stejně jako další modely značky,...

Dodge přiváží do Evropy velký Caliber

Koncern DaimlerChrysler naplánoval velkou ofenzívu amerických značek do Evropy. Ta byla načasována na polovinu tohoto roku. Ten čas nastal a vedle Chrysleru...

Výběr článků

Načítám