Hlavní obsah

Chrysleru klesl zisk o 91 %

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V meziroční finanční analýze totálně propadla automobilka Chrysler. Po sečtení všech nákladů a výnosů dospěli ekonomové k výsledku, že Chrysler za druhé pololetí ztratil 91 % svého zisku.

Foto: Novinky

Chrysler 300C je zatím nejlépe prodávaným modelem značky.

Článek

Nyní může počítat s pouhými 65 milióny dolary v kladných číslech. Jenže není všem dnům konec a jak se zdá, Chrysler půjde velmi rychle ke dnu. Ve třetím čtvrtletí totiž počítá automobilka se ztrátou až 600 miliónů dolarů. Naštěstí je Chrysler součástí většího koncernu DaimlerChrysler, který za první půlrok dosáhl zisku 2,37 miliardy dolarů.

Chrysler své ztráty vidí v nedostatečném odbytu svých SUV a modelů pick-up. Stále však věří v lepší zítřky. Do prodejů se teprve teď dostávají žhavá želízka - Dodge Caliber, Dodge Nitro či další modely značky Jeep. Pro Chrysler jako takový je však nyní stěžejní nový Voyager. Ten však bude představen až na lednovém detroitském autosalonu, takže do té doby bude muset zachraňovat značku Chrysler 300C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám