Hlavní obsah

Honda má vysoký nárůst zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské automobilce Honda Motor vzrostl v prvním čtvrtletí fiskálního roku čistý zisk o 29,6 procenta na 143,4 miliardy jenů (27,6 miliardy Kč). Výsledky podpořila hlavně poptávka v Severní Americe. Informovala o tom společnost, která je třetím největším výrobcem aut v Japonsku a největším výrobcem motocyklů na světě.

Článek

Tržby za tři měsíce do konce června stouply o 14,8 procenta na 2,6 biliónu jenů. Provozní zisk, který nezahrnuje společné podniky v Číně a některé další asijské operace, vzrostl o 19,4 procenta na 203,52 miliardy jenů. Honda prodala ve čtvrtletí 896 000 vozů, hlavně díky poptávce v Severní Americe a Asii a zájmu o vozy s dieselovým motorem v Evropě.

Na počátku tohoto týdne Honda uvedla, že její výroba v červnu stoupla o 7,4 procenta na 327 039 vozů. Výroba meziročně vzrostla již jedenáctý měsíc za sebou.

V úterý Honda oznámila, že se dohodla na vytvoření aliance s americkým výrobcem letadel Piper Aircraft a hodlá na podzim zahájit prodej malých letadel. Kromě aut a motocyklů vyrábí firma také energetická zařízení, lodní motory a osobní plavidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám