Hlavní obsah

Céčkové kupé se bude vyrábět v Brazílii

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz nabízí ve svém portfoliu i třídu C v provedení kupé. Ačkoli si od ní značka slibovala velké úspěchy a možnost konkurence jedničkovému bavoráku, díru do světa s nimi zatím neudělala.

Článek

O to překvapivější je pak zjištění, že Mercedes se rozhodl pokračovat v této karosářské variantě i v budoucnu. Vůz ale bude určen hodně pro americký trh, čemuž bude odpovídat i umístění jeho výrobního závodu. Montovat se totiž bude v Brazílii z dílů z části dovezených, z části vyrobených v jižní Americe.

Samozřejmě, že v následující generaci se bude dovážet i do Evropy, ale většina motorizací asi zůstane zachována pro USA. Rozhodnutí značky se dá pochopit jako neústupnost proti konkurenci, která se neustále rozrůstá. Již zmiňované BMW už dlouho bojuje s Audi A3 a nyní přijde na bojiště další válečník - Volvo C30 [celá zpráva].

Reklama

Související články

Nové kupé Mercedes-Benz CL: Luxusní koráb

Mercedes oficiálně zveřejnil informace a fotografie své nové řady CL. Toto ohromné kupé vychází technicky ze sedanu třídy S, ale nezapře v sobě i některé prvky...

Američtí dealeři Mercedesu nechtějí Smarty

DaimlerChrysler má další velké problémy. Jeho plán na expanzi prodejů modelů Smart na americký trh dostává další drobnou trhlinu. Většina dealerů nechce smarty...

Výběr článků

Načítám