Hlavní obsah

Panda plave

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ráno dne 21.7. byla vypuštěna na vodu jedna loď-neloď, která má doplout z britského Folkestone do Francie (což se jí za šest hodin podařilo) a pak po souši dosáhnout jižní části Francie, přeplout do Itálie, po souši zase až na samotný jih "boty". Pak už jen doplout na Sicílii a následně na Capri. To všechno zvládne malý vůz Fiat Panda ve speciální úpravě, která pravděpodobně nikdy do sériové výroby nepůjde.

Článek

Jen jediný člověk postavil a zorganizoval tuhle výjimečnou cestu - milánský rodák Maurizio Zanisi. Ten ve své firmě Iso Rivolta engineer přebudoval Fiata Pandu 4x4 na obojživelný vůz. Stačí nafouknout speciální boční a přední plováky, vyndat zadní motor na hliníkovou plošinu, stáhnout střechu a vyrazit.

Celá jízda není žádnou reklamní akcí. Maurizio prostě chtěl udělat něco neobvyklého a vždy chtěl mít obojživelný vůz. Samozřejmě, že přizvaná média mají i propagovat jeho firmu, ale to je až podružná záležitost.

Reklama

Související témata:

Související články

Automobilové speciality: Terra Wind

Cool Amphibious Manufacturers International LLC (C.A.M.I.) je americká firma, která se zaměřila na výrobu obojživelných automobilů. První myšlenka na postavení...

Výběr článků

Načítám