Hlavní obsah

Volkswagen Tiguan je potvrzen

Novinky,

Automobilka Volkswagen poprvé oficiálně připustila a dokonce potvrdila další modelovou řadu. Jedná se o další model SUV, který přijde v roce 2008. Jeho jméno je netradiční - Tiguan. Čtenářům německých časopisů se však líbí.

Článek

Volkswagen se totiž rozhodl, že nechá vybrat jméno své zákazníky. Proto v motoristickém časopise AutoBild rozjel anketu, která přinesla nečekaný ohlas. Celkem hlasovalo přes 350 000 čtenářů, kteří vybrali právě jméno Tiguan. Jako další byla v nabídce jména jako Namib, Nanuk, Rocton či Samun.

Volkswagen Tiguan se stane novou řadou v nabídce VW. Jeho základ podle předpokladů bude vycházet z modelu Golf s pohonem všech kol. Vzhled je podle prvních nákresů velmi podobný studii Concept A [celá zpráva], která byla představená na začátku roku 2006 na ženevském autosalonu. Samozřejmě se ustoupilo od designérských výstřelků, jako jsou mřížky v "slzách" pod světlomety, ale rámcově se zdá, že Tiguan bude tomuto konceptu hodně podobný.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajný vůz pro Ženevu - Volkswagen Concept A

Je ještě několik vozů, které automobilky před autosalonem neodtajnily a čekají na vhodnou chvíli. Některé si je nechávají jako překvapení až přímo do Ženevy,...

Výběr článků

Načítám