Hlavní obsah

Sportovní paket přímo od Volva

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi oblíbené Volvo XC90 může někomu připadat příliš usedlé. Pro ty, kteří preferují sportovnější vzhled a techniku připravilo Volvo speciální paket. Ten zahrnuje i parádní červený lak.

Článek

Mnohé tovární úpravy do sportovního vzhledu vyzní dost naprázdno. Změny totiž nejsou moc výrazné a lidi nezaujmou. To se však XC90 nestalo. Tahle změna je dost výrazná a lze říci, že hodně povedená. Změny jsou na celém voze dost patrné - vpředu i vzadu jsou nové nástavce blatníků s oplechováním, změněné jsou také prahy, límce výkrojů blatníků a v neposlední řadě i již zmiňovaný efektní červený lak.

V interiéru jsou chromované prvky, sportovní kožené sedačky a lepší volant. Aby byly majitelé spokojeni i s podvozkem, jeho tlumiče jsou vyměněny za sportovní a i stabilizátory jsou tužší. Ve voze se také standardně objevuje systém samočinného udržování světlé výšky.

Sportovní paket je k dispozici pro tři motorové verze. Zážehový šestiválec o objemu 3,2 l s výkonem 175 kW a vidlicový osmiválec 4,4 l (232 kW) doplňuje vznětový pětiválec o objemu 2,4 l (136 kW).

Reklama

Související témata:

Související články

Volvo S60 je po faceliftu sportovnější

Automobilka se rozhodla trochu oživit svou střední řadu Volvo S60. Facelift se dotkl nejen vizáže karoserie, interiéru či výbav vozu, ale také techniky....

Volvo C70 konečně s českými cenami

Volvo mělo zpočátku roku trochu příjemných problémů. Nabídka Volva C7, nádherného kupé-kabrioletu z dílny Pininfariny, byla během pár týdnů rozprodána,...

Výběr článků

Načítám