Hlavní obsah

Dodge Challenger jde skutečně do výroby

Novinky,

Dodge přijde na trh s novým retrovozem. Jeho Dodge Challenger je opravdu geniální reminiscencí na slavný vůz ze sedmdesátých let. Na detroitském autosalonu vzbudil automobil patřičnou pozornost, a tak se na jeho přípravu do výroby vrhly všechny volné týmy.

Článek

Třicet pět let dělí původní a nový vůz, který vyjede na silnice. Přesto jejich vzhled je tak podobný, až se nechce věřit tomu, že je to nová generace. Ale je to tak. Tenhle muscle car je opravdu klasikem mezi novými vozy. Jeho výroba se rozeběhne již příští rok. Potvrdil to prezident Chrysler Group Tom LaSorda. Prodej by měl začít na konci roku 2007, pokud nebudou problémy. Jestli se vyskytnou, začne až v roce 2008.

Vůz bude postaven na zkrácené platformě LX, kterou využívá také Chrysler 300C nebo Dodge Magnum. Základem je ohromný osmiválec HEMI o objemu 6,1 l s výklonem 313 kW a točivým momentem 570 N.m. Na stovku s ním vůz s nezávislým zavěšením všech kol zrychlí za 4,5 s a maximální rychlost by se měla pohybovat kolem 280km/h.

Doufejme, že se s tímto vozem bude počítat i pro nově otevřená zastoupení značky Dodge v Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen možná vyvine pro Chrysler kompakt

Reinhard Jung, jeden z manažerů automobilky Volkswagen oznámil, že koncern vyvíjí pro DaimlerChrysler kompaktní vůz, který by se měl prodávat v jak USA,...

Dodge přiváží do Evropy velký Caliber

Koncern DaimlerChrysler naplánoval velkou ofenzívu amerických značek do Evropy. Ta byla načasována na polovinu tohoto roku. Ten čas nastal a vedle Chrysleru...

Výběr článků

Načítám