Hlavní obsah

Nový Mitsubishi Outlander v Paříži jen jako koncept

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsubishi Motors již půl roku vyrábí nový Outlander v Japonsku a do Evropy přijde také. Jenže je tu malý problém - stane se tak až na počátku příštího roku. Na pařížském autosalonu se totiž představí zatím jen evropský koncept.

Článek

Po uvedení nového modelu Mitsubishi L200 na evropské trhy (včetně našeho) přijde další model s pohonem všech kol. Mitsubishi Outlander v současné generaci je zajímavým příspěvkem do segmentu SUV, ale jeho cena jej značně limituje. Navíc prostornost a variabilita v konkurenci naprosto neobstály. Proto se velmi brzy objevila v Japonsku nová generace, která nabízí všechny moderní přednosti.

Především je to možnost převážet až sedm osob, v poslední řadě však jen na nouzových sklápěcích sedadlech. Díky tomu se tak přibližuje třeba Hyundai Santa Fe, který však již nyní "okupuje" český trh [náš test].

Nový Outlanderv přiníáší standardní pohon všech kol, který již není laciným kompromisem mezi silniční a terénní verzí. I v konceptu nabídne uzávěrku pohonu všech kol ve stálém poměru, který se hodí v náročnějším terénu. Bohužel však stále nenabídne závěrky diferenciálů.

Koncept Outlander bude vybaven dieselovým motorem z dílny Volkswagen s objemem 1 968 ccm s turbodmychadlem a mezichladičem, splňující emisní normy Euro IV - očekává se výkon 103 kW. Dodávat se bude ve spojení se šestistupňovou manuální převodovkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Outlander už přijíždí

Vůbec první model pro volný čas a rekreaci s označením Outlander ze stáje japonské automobilky Mitsubishi, představený nedávno v evropské premiéře na ženevském...

Mitsubishi v Tokiu představí nový Outlander

Mitsubishi Motors na 39. ročník Tokyo Motor Show přiveze 17 modelů. Brány tokijského autosalónu se otevřeou 22. října a návštěvníci budou nejnovější počiny...

Výběr článků

Načítám