Hlavní obsah

Ford má smělé plány v propouštění

Americký automobilový koncern Ford Motor Co. předpokládá, že do konce příštího roku zruší 22 až 24 tisíc hodinově placených míst. Napsal to v sobotu list Detroit News s odvoláním na informované zdroje; tisková mluvčí firmy Marcey Evansová ale odmítla tyto plány potvrdit. Šlo by až o osm procent celkového počtu zaměstnanců koncernu.

Článek

Podle Evansové Ford předpokládá, že v letošním roce odejde do předčasné penze 10 000 až 11 000 hodinových zaměstnanců. Spolu s těmi, kteří odejdou z firmy na základě běžných výpovědí, by to podle mluvčí mohlo být zhruba 12 000 lidí. Na plán zatím přistoupilo 5750 zaměstnanců, dodala.

Ford je zhruba v šestém měsíci reorganizace severoamerických aktivit. Plán počítá s tím, že se do roku 2012 zavře 14 továren a že se do té doby zruší až 30 000 hodinově placených míst. Odstupné a předčasný odchod do penze Ford nabídl již desítkám tisíc zaměstnanců.

Podle internetových stránek firmy zaměstnává Ford celosvětově zhruba 300 tisíc lidí ve 108 výrobních závodech. Koncern vyrábí a prodává automobily na 200 trzích světa a mezi jeho značky vozů patří Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury a Volvo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám