Hlavní obsah

Automobilové speciality: DGF Ferrari Aurea

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Design automobilů Ferrari má několik specifik, se kterými se jen těžko vypořádávají i ti největší mistři. Od takového vozu se totiž očekává rychlost, dynamika, lehkost a především exhibice síly. S tím vším se se ctí poprala designérská kancelář DGF.

Článek

DGF Ferrari Aurea je jedním z nejpovedenějších elektronických konceptů vozu této slavné značky. Svůj podíl na tom nese i fakt, že na vývoji se podíleli konstruktéři z Ferrari - Amedeo Visconti (vedoucí homologace a koordinace), Luca Caldriola (externí testovací jezdec) a Stefano Carmassi (zodpovědný za aerodynamiku u Enza).

Ti spolupracovali na překapotování tradičního vozu Ferrari F360 Modena. Všechny změny proti sériovému vozu byly počítány speciálním programem Straus, který korigoval ideální rozměry, kinematiku i dynamiku na originální velikosti. Výsledné vypočítané rozměry a tvar byly následně rendrovány ve specializovaných grafických studiích Rhinoceros a 3d Studio Max. Proto mohlo být vytvořeno hned několik speciálních verzí, jako je berlinetta, otevřený Spider či závodní GT.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám