Hlavní obsah

Automobilové speciality: ASC Diamondblack Viper

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se někomu může zdát, že Dodge Viper je příliš těžkopádný a mírný, pak mu jistě "sklapne" po shlédnutí téhle novinky, na které spolupracovaly firmy Dodge, ASC a McLaren. Podle posledních informací se totiž zdá, že tenhle koncept nakonec "nakopnul" vedení automobilky, které jej připravuje do skutečné sériové výroby.

Článek

Firma ASC proslulá svým patentovaným ultralehkým a superpevným OmniCarbonem připravila kit pro Dodge Viper. Instalovala novou masku, kapotu, prahy, zadní nárazník, střechu a zadní křídlo připravené z tohoto materiálu. Jenže by to sama nezvládla. S aerodynamikou musela pomoct jak mateřská automobilka Chrysler, tak i specialista na závodní vozy firma McLaren. Ta také upravila několik součástí podvozku a především se trochu soustředila na motor. Vyvedené sání na kapotu je efektní a také efektivní.

Vůz instalací speciálního kitu ztratil z váhy celkem 39 kg. Výsledkem úprav motoru se výkon zvedl na 415 kW. Díky těmto všem změnám dokáže nyní Viper startovat z nuly na stovku za 3,5 s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám