Hlavní obsah

Dacia Logan už v 250 000 kusech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunský výrobce automobilů Dacia se dostal zpátky do povědomí motoristů. Tentokrát však ne jen ve východním bloku, ale po celé Evropě i jinde na světě. V Rumunské Pitesti bylo již vyrobeno 250 000 kusů nového modelu Logan.

Článek

Automobilka může za vše děkovat francouzskému Renaultu. Ten vstoupil do Rumunského podniku rázně a celý jej zmodernizoval, revitalizoval a připravil na výrobu nového vozu, který měl být jeden z nejlevnějších na trzích celé Evropy. To se povedlo a Dacia Logan se stala zjevením nejen na našem trhu.

Prodává se neuvěřitelným tempem a ani výroba nestačí na poptávku. Renault tak plánuje rozšířit jeho výrobu do dalších částí světa. První závod byl otevřen v Rusku, kde se od dubna 2006 do května 2006 vyrobilo 25 000 vozů. Produkce ale začne i Maroku, Kolumbii, a Indii. Následovat bude v roce 2007 i Brazílie.

Svět nyní netrpělivě čeká na verzi kombi, která byla zatím jen jako studie představena na ženevském autosalonu. Několik nákresů nového vozu jsme již představovali, stejně jako možný pětidveřový hatchback.

Reklama

Související témata:

Související články

Špionážní fotografie Dacie Logan Kombi

Dacia Logan je zjevením evropských trhů. Trhá rekordy nejen v Česku, ale i v Německu, Polsku či Francii. Levný vůz s vizitkou Renaultu prostě táhne. Zatím...

Dacia Logan jako hatchback

Nedávno jsme vám přinesli špionážní fotky Dacie Logan ve verzi kombi. Očekávání tohoto vozu je velké a i v zahraničí se na něj čeká jak na smilování. Všude...

Dacia Logan s dieselem za 270 900 Kč

Velmi žádané automobily Dacia sází na svou cenu. Zatím však nenabízely žádnou verzi s turbodieselovým motorem. Od dubna je vše jinak. V českých autosalonech...

Výběr článků

Načítám