Hlavní obsah

Subaru představilo japonský minivůz

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Fuji Heavy Industries a její dceřiná společnost Subaru představili nový miniautomobil Subaru Stella. Tento vůz by měl atakovat v Japonsku nejrychleji se rozvíjející segment trhu s malými vozy, který zatím značka moc neobsazovala. Není vyloučeno, že se Stella ze země vycházejícího slunce rozšíří i dál.

Článek

Subaru v České republice prodává pouze velké čtyřkolky. Nejmenším je model Justy, což je ovšem vůz vyráběný ve spolupráci se Suzuki (zde pod názvem Ignis), jen s nainstalovaným stálým pohonem všech kol. To je ovšem na prodejích znát. Na velkých vozech je sice největší marže, ale neprodává se jich zase tolik.

Stejný problém má Subaru i v domácím Japonsku. Tam je ovšem situace obtížnější o to, že tamní vláda tvrdě potírá velká a výkonná auta velkými poplatky, daněmi a také parkovným ve městech. Subaru tak potřebovalo vůz, který by spadal do nejmenší kategorie.

Nyní tedy značka připravila model Stella, který zaplní v Japonsku mezeru a není vyloučeno, že po vzoru Daihatsu se brzy rozšíří i do dalších zemí. Stella je minivůz pro čtyři osoby. Jeho stavba je připravena přesně na požadavky japonských zákonodárců - rozměrově i motorově se vejde do kategorie městských, daňově méně zatížených vozů. Pod přední kapotou najdou zákazníci čtyřválcový motor o objemu 660 ccm a variátor i-CVT. Výkony bohužel zatím výrobce nezveřejnil. Podle tiskové zprávy však je jeho výhoda ve velké účinnosti a tedy i minimální spotřebě.

Čtyři cestující sedí na samostatných sedadlech. Všechna se dají posouvat v podélném směru, opěradla zadních sedadel a místa pro spolujezdce se dají sklopit a převážet tak i dlouhé předměty. Velkou výhodou vozu je i luxusní nástup. Senioři a osoby s omezenou pohyblivostí totiž jistě velmi ocení možnost otevření dveří v úhlu téměř 90°.

Reklama

Související témata:

Související články

Malé úpravy Subaru Legacy

Pro rok 2007 dostane Subaru Legacy mírné změny. Především bude upravena technika, ale i jistých viditených změn dozná i karosérie. Subaru tak chce zvednout...

Dvě novinky od Subaru

Autoklub ADAC jako každý rok hodnotil spolehlivost vozů provozovaných v Německu. Subaru si tradičně vedlo výborně a stalo se nejméně poruchovým vozem u našich...

Výběr článků

Načítám