Hlavní obsah

Maďarský Györ vyrobil první Audi TT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarský závod v Györu začal vyrábět nové audi TT. Zatím se pracuje na původních linkách, ale v budoucnu se počítá s výrazným rozšířením výrobních hal a zvětšením podílu zde vyrobených dílů.

Článek

Za účasti maďarského ministra ekonomiky a dopravy Jánose Kóka a člena dozorčí rady Audi AG Jochema Heizmanna, se rozjela výroba výroba nové generace Audi TT [celá zpráva]. Audi investovalo do rozjetí produkce celkem 230 miliónů euro, ale tato částka není zdaleka konečná. Během následujících pěti let chce německá automobilka investovat v Maďarsku až 1 miliardu eur a rozšířit výrobu zvýšením podílu v místě vyráběných dílů. Kupříkladu díly karoserie se nyní vozily nalakované z Německa, což značně zvyšovalo náklady.

Asi 800 zaměstnanců do konce tohoto roku má vyrobit 20 000 vozů Audi TT  Coupé a na začátku příštího roku se má kapacita dosavadního závodu zvednout na maximum - bude zaveden kompletní třísměnný provoz. Příští rok se objeví na trzích i nový Audi TT Roadster.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové Audi TT odhaleno

Druhá generace 2+2 sedadlového kupé byla konečně odhalena. Slavnostní akce se konala v Berlíně a zúčastnilo se jí nejen novináři, nejvyšší představitelé...

Výběr článků

Načítám