Hlavní obsah

Toyota myslí na tělesně postižené

Novinky,

Toyota představí tento měsíc ve Francii a Velké Británii pilotní projekt pro zvýšení mobility tělesně handicapovaných zákazníků, který vychází z adaptace stěžejních modelů značky pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Článek

Program mobility společnosti Toyota, který vznikl v Japonsku již v šedesátých letech, pomáhá tělesně postiženým majitelům vozů Toyota a jejich rodinným příslušníkům.

Toyota je první automobilkou v Evropě, která představí vlastní sedadla pro zdravotně postižené osoby se sníženou pohyblivostí. Ta budou k dispozici pro modely Yaris, Corolla a Corolla Verso. První dva modely budou mít vpředu otočné sedadlo spolujezdce, pro model Verso se počítá se sedadlem spolujezdce s automatickým zdvihem. Originální výbavě bude samozřejmě odpovídat i provedení interiéru jednotlivých modelů.. Na projektu pro zvýšení mobility tělesně postižených osob se podílí specializovaná společnost Autoadapt sídlící ve Švédsku.

Výrobky značky Toyota pro zvýšení mobility tělesně postižených budou poprvé představeny  ve Francii v rámci pařížské výstavy "Salon Autonomic" (7. až 9. června) a na britské Mobility Roadshow v Kemble Airfield (8. až 10. června).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám