Hlavní obsah

Lotus potvrdil obnovení řady Esprit

Při jmenování Roberta A. Branera do pozice prezidenta amerického zastoupení firmy Lotus se šéf firmy Lotus Group vyjádřil, že se nejznámější model Esprit, který skončil v roce 2004, dostane nástupce.

Článek

Majitel tohoto britského výrobce sportovních automobilů, malajské konsorcium Proton Holdings, už dříve oznámilo, že má v plánu počátkem roku 2008 představit nový supersport, který by měl konkurovat i takovým automobilovým "gigantům, jakými jsou Mercedes-Benz SLR, Porsche Carrera GT či Ferrari Enzo.

Nyní vychází najevo, že v roce 2008 by se měl objevit tento vůz jako nástupce vozu Esprit. Tento nejúspěšnější model a zároveň nejznámější výrobek formy skončil v roce 2004 pro jeho technickou zaostalost. Zákazníci se však proti tomuto tvrzení několikrát tvrdě ohradili - klasická konstrukce vozu se líbila a byla žádána.

Moderní plastové modely musel svou oblibu tvrdě vybojovávat, a i tak na některých trzích, jako třeba v USA, nemá na růžích ustláno. Lotus chce novým ředitelem zvýšit tamní prodeje vozů Elise a Exige, což John English, bývalý ředitel tamního zastoupení, nedokázal.

Reklama

Související témata:

Související články

Lotus 340R konečně s hardtopem

Anglický známý výrobce sportovních vozů konečně vyslyšel přání svých zákazníků. Po pěti letech připravil střechu hardtop na svůj již nevyráběný model 340R.

Výběr článků

Načítám