Hlavní obsah

Fiat propaguje Ducato konceptem Truckster

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Fiat v nedávné době oficiálně představil nový Fiat Ducato. Madridský autosalon jej samozřejmě ukáže v plné kráse, ale aby byla pozornost ještě větší, připravila automobilka koncept Truckster připravenou právě na základě ducata.

Článek

Italská značka připravila ve spolupráci s několika dalšími značkami jako jsou Bosch či Denso jednu specialitu. Koncept Truckster zcela určitě nikdy nepřijde do výroby, ale stane se asi ozdobou několika akcí, které bude Fiat sponzorovat. Pravděpodobně se objeví na závodních drahách jako pace car a zcela určitě se s ním nepotkáváme naposledy na pódiích výstav.

Vůz je postaven na společném základu jakým disponují Fiat Ducato, Citroën Jumper a Peugeot Boxer. Karoserie je však zcela nová a společnou s modely má jen přední masku a čelní sklo. Kdo by také očekával na dodávce ohromné dvouplošníkové přítlačné křídlo, hydraulicky ovládané vyklápěcí dveře typu gullwing či světlomety s LED diodami. Ohromný vůz s délkou 6,48 m tím vším disponuje a navíc si můžeme všimnout speciálního aerodynamického designu, který doplňují i velká třiadvacetipalcová kola.

V předpremiéře se nám zatím nepodařilo získat další technické informace.

Reklama

Související témata:

Související články

Boxer, Ducato, Jumper v nové generaci

Trojice úspěšných užitkových automobilů Citroën Jumper, Fiat Ducato a Peugeot Boxer byli představeni v nové generaci. Jejich tvář je nyní velmi "bojovná"...

Výběr článků

Načítám