Hlavní obsah

Honda vyvíjí dva nové motory - diesel a hybrid

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda začala s vývojem nového turbodieselového motoru se šesti válci a řadový čtyřválec také v dieselu, který by měl být součástí hybridního soustrojí. Ten bude superčistý a splní i nejpřísnější emisní limity v USA a Japonsku.

Článek

Nový hybridní motor bude zasazen do nástupce modelu Insight, který končí tento rok. Jeho úkolem nebylo plnit kasu značky, ale otestovat technologii hybridního pohonu a v reálném provozu vyzkoušet všechny možnosti.

Nový model vyráběný v japonské Suzuce bude více nezávislý, než je současný Civic Hybrid a přitom nedostane tak "extrémní" design jako Insight. Měl by být využitelný i pro rodinné účely, k čemuž dopomohou také nové typy akumulátorů zabírající méně místa. Počítá se s prodejem až 200 000 automobilů ročně.

Honda navíc potvrdila, že bude pokračovat ve vývoji zážehových agregátů a pokusí se ještě vylepšit systém časování ventilů VTEC. Navíc se počítá s expanzí hybridní technologie i do menších řad. To je však zatím hudba budoucnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám