Hlavní obsah

V Praze bude odtah automobilů dražší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odtah automobilů se řidičům v Praze patrně prodraží. Vedení hlavního města hodlá zrušit maximální ceny za nucené odtahy, které byly stanoveny v roce 2001. Tvrdí, že není důvod je zachovat. Městská rada v úterý tento záměr schválila. Nová cena služby není ještě stanovena. Propočty ekonomických nákladů budou hotovy koncem týdne.

Článek

Podle náměstka primátora Rudolfa Blažka (ODS) se zásadně změnily podmínky pro oprávněnost regulace ceny. Odtahy a další služby původně zajišťovala Technická správa komunikací za přispění dalších subdodavatelů. Od letošního ledna je to už jen správa služeb městské policie. "Jediný provozovatel služby je příspěvkovou organizací města a nemá možnost zneužít svého postavení na trhu," uvedl náměstek.

Nyní zaplatí řidič za odtah auta 1300 korun. První den stání jeho auta na hlídaném parkovišti ho stojí 150 korun, druhý a každý další den pak 200 korun. Ceny podle náměstka už neodpovídají skutečným nákladům a jsou nízké i ve srovnání s cenami v jiných městech v republice. Denně je v metropoli odtaženo v průměru 36 aut.

Blažek je přesvědčen, že odtahová služba by se měla financovat sama. "Město, které na provoz správy služeb městské policie přispívá ze svého rozpočtu, by na ni nemělo doplácet." Reálné náklady by měl nést ten, který se dopustil přestupku, dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám