Hlavní obsah

Nový Aston Martin pro Jamese Bonda

Novinky,

Nový James Bond v podání Daniela Craiga se bude vozit v opravdu exkluzivním automobilu. Ačkoli nikdy nebyly vozy vyloženě sériové (o to se Q postaral), nyní je to poprvé, kdy vyloženě pro film vyrobila automobilka jediný prototyp, který není v nabídce ve velkosériové výrobě.

Článek

James Bond ve své historii jezdil už s ledasčím. Nejdříve to byly slavné Aston Martiny, pak se ovšem k filmu dostala automobilka BMW. Její velké sponzorování přineslo ovoce. Mnoho lidí si zapamatovalo sportovní Z8 jako sporťák se známkou 007. Jenže tu byly i další vozy - tak kupříkladu dálkově ovládané BMW 750iL či malé sportovní Z3.

Jenže BMW usoudilo, že náklady na tuto propagaci převyšují zisk, koncern Ford se tak mohl vrátit ke svému standardu.

V minulém díle se tak tajný agent proháněl s Astonem Martin Vanquish, ale k vidění byl i opancéřovaný a raketami ověšený Jaguar XKR. Pro nový díl připravila britská automobilka zcela ojedinělý vůz - Aston Martin DBS. Toto kupé má tradiční tvary značky, ale přidává dravější vzhled a prý i slušné jízdní výkony.

Ačkoli představitelé firmy nezveřejnili technické údaje, technika prý spadá někam mezi silné GT Aston Martin DB9 a závodní DBR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám